Selecteer een pagina
Natuurcoaching en wandelcoaching hebben een aantal kenmerkende voordelen ten opzichte van coaching “binnen 4 muren”:

  • Tijdens de wandeling is er ook ruimte voor stiltes. Je hoofd raakt leeg en opent zich voor nieuwe impulsen.
  • Je hoeft elkaar niet steeds aan te kijken en in de praktijk keer je daardoor meer in jezelf. Hierdoor krijg je problemen makkelijker en sneller op een rij en kun je eerder tot inzichten komen. Bovendien praat het gemakkelijker over gevoelige of pijnlijke situaties.
  • Door het wandelen kom je letterlijk in beweging en wordt endorfine aangemaakt, een hormoon dat ons alerter maakt, beter doet denken en de ideeën laat stromen.
  • Bij natuurcoaching wordt ook de natuur er actief bij betrokken, als ’n soort 3e persoon toegevoegd. De natuur wordt gebruikt als spiegel, metafoor of inspiratiebron.


    spiegeling in plas, natuurcoaching gebruikt de natuur als spiegel | wandelcoach limburg “Niet alleen met de aarde, maar ook met elkaar voelen we ons door al dat wandelen verbonden. Wij weten ons door de aarde gedragen, en ook met elkaar. Een mens vertrouwt zijn medemens gemakkelijk iets toe wanneer er samen wordt gewandeld. Uit diepe kamers borrelen woorden op. Of lang vergeten liederen. Er wordt gezongen. Ook dat is fijn.”
    Kristien Hemmerechts in Trouw.

Monique Jans